Wheel of Consent

Joep Timmer (Extended Love)

Veel mensen hebben niet de relaties die ze willen. Of blijven zitten in relaties die ze niet meer willen. Hoe kunnen we relaties creëren die beter bij ons passen en daarmee meer levensenergie en levensvreugde opwekken?

Extended Love betekent letterlijk: verruimde liefde. Het besef dat liefde en relaties ons helpen in ons persoonlijke en spiritueel groeiproces. Maar miscommunicatie, vastgeroeste overtuigingen en verschillen in verlangens en verwachtingen zorgen vaak dat relaties niet leiden tot waar ze voor bedoeld zijn.

Rond deze thema’s organiseert Extended Love lezingen, discussiebijeenkomsten, filmavonden en workshops om in dialoog te gaan en/of inzicht te bieden. Een soort ontrafeling: wat is reëel, wat is een verhaal? Hoe kun je zorgen voor jouw behoeften en verlangens en tegelijkertijd respecteren dat de ander anders is? Welk deel van de 'romantic dream' is een sprookje, wel deel is echt? Hoe creëert onze cultuur plaatjes in ons hoofd en daarmee verwachtingen? Waarom willen we eigenlijk relaties? Waarom hebben zoveel mensen níet de relaties die ze graag zouden willen? Waarom blijven zoveel mensen zitten in relaties die hen niet meer voeden? Waarom gaan mensen vreemd?

Extended Love gaat voorbij het klassieke, romantische plaatje over de liefde. Er bestaan veel meer vormen van liefde en liefdesrelaties. Homo- en biseksuele relaties, polyamore relaties, 'happy singles' zonder vaste relatie maar die de contacten aangaan die hen op dat moment het meeste voeden. Van oudsher voel ik een soort missie om op te komen voor het recht van ieder om te relateren hoe en met wie hij/zij wil. Het homo-huwelijk is sinds enige tijd erkend – en daarmee staan we volgens mij pas aan het begin van de “relationele revolutie”, want er zijn nog een heleboel relatievormen die niet erkend zijn. En belangrijker is natuurlijk de erkenning door de betrokkenen zelf. In een zichzelf emanciperende maatschappij, waarin het steeds meer gewoon wordt dat mensen hun persoonlijke ontwikkeling nastreven, is het onvermijdelijk dat in relatievormen meer differentiatie ontstaat. Verruiming van de mogelijkheden. Dat is de missie van ‘Extended Love’.

Op maatschappelijk niveau is de roep om meer liefde een tegenwicht tegen de geweldsspiraal. Onze oorlogen en terrorisme veroorzaken onnoemelijk veel leed. "The only answer to outrageous pain outrageous love," was het motto van Dr. Marc Gafni. De hippies in de jaren zestig en zeventig hadden de slogan 'Make love, not war'. Mensen die bezig zijn met liefhebben, hebben geen aandacht voor de oorlog. Stel, er komt oorlog en er gaat niemand naar toe...

Ook dat is Extended Love. Liefde gaat voorbij de beslotenheid van intieme relaties.

Activiteiten

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
Ecstatic summer Djoj Oud & Nieuw Celebration
Over de trainer
Joep Timmer
Extended Love


Mobiel:0654658294
www.extendedlove.org
[email protected]
Nieuwsbrief
Activiteiten
Extra activiteiten
Soorten activiteiten
Kerstbiodanza Zomerprogramma de Quist Anders Avondje Uit AAU Single avonden Open dag Bewust Ondernemers Netwerk Café Biodanza jaargroep met Brenda One Tribe Biodanza Zomeravonden Schilder Workshops Cursus Ontspanningsmassage Oud & Nieuw Celebration Vrienden van Djoj Wheel of Consent Ecstatic summer Djoj Intuïtie & Persoonlijke kracht Tantrisch Genieten Zomereditie Floating By Djoj Biodanza met Monique Sajet Biodanza Festival 2 januari 2021 Alles is liefde Sensual tantric lifestyle Zomerprogramma Meet up Vijf Ritmes - Pure Dance Touch of Divinity, Tantradagen Heart of  Men Mannengroep


Biodanza met Monique Sajet