Heart of  Men Mannengroep

Anthony Sinke

Het leven dient zich aan ons aan. Dingen gebeuren. De invloed die je op deze ‘life changing' events hebt is meestal beperkt, wel heb je invloed op hoe je ermee omgaat. Dit vraag om kracht, lef en bewustwording. Wat heb je nodig om jezelf te blijven openen voor wat er ook is.

De pijn kunnen zien is een verrijking; de verkramping kan los; de bescherming heeft goed voor je gezorgd; nu kan je weer vrij bewegen; de wereld gaat voor je open.

Al vroeg in ons leven hebben we geleerd om in lastige situaties te vluchten, te vechten of te bevriezen. Dit met een positieve bedoeling om onszelf (tijdelijk) veilig te voelen en te beschermen. Dit blijven we herhalen ook al zijn we jaren verder. Gebeurtenissen uit het verleden lijken zich hierdoor te herhalen en we komen dan ook niet los van de gebeurtenissen uit het verleden. Enkel door in het hier en nu te openen voor jezelf, voor de ander en voor wat er is, is het mogelijk het verleden los te laten en biedt het je de kracht en het vertrouwen om vol het leven te beleven.

Anthony zegt dit niet zo maar. Er is een leven van vluchten en gevecht en soms bevriezen (migraines) aan vooraf gegaan.

"De verantwoordelijkheid om het ouderlijk bedrijf voort te zetten heb ik als een last ervaren. Ik wilde eruit ontsnappen. Juist het aangaan en doorzien dat ik verantwoordelijkheden aan het dragen ben die niet van mij zijn, hebben de kracht en het vertrouwen gegeven om het bedrijf zorgvuldig over te dragen. Niet alleen zakelijk maar ook privé laat het leven mij en de ander zien of voelen dat alles erbij hoort en we niks kunnen wegdrukken. Het diep JA zeggen tegen mijn vader, heeft me bevrijd van alle oordelen over dominant gedrag. Van mezelf, van mijn vader en van ieder ander waarin iets daarvan denk te herkennen. In ieder aspect van mezelf zit een kracht opgesloten. Door er JA tegen te zeggen kan het in mij weer stromen en vind ik de weg om er uitdrukking aan te geven, in de wereld zichtbaar te maken."

Anthony Sinke is in de jaren '90 opgeleid tot internationaal NLP-Trainer en verbonden aan de TC UNIVERSITY als opleider voor de NLP-Practitioners, NLP-Master-Practitioners en de Erkend Post HBO Coachopleidingen. Heeft samen met enkele partners Coach & Coach opgericht waarbij hij teams en organisatie ondersteund bij het verandering en realiseren van doelstellingen. Hij Leerde de HUNA-leer in Hawaï zelf en volgde Schaduw Integratie bij Debbie Ford in de USA. Ging in de leer bij meerdere leermeesters van Hawaii tot India om er vervolgens achter te komen dat ieder mens zijn eigen Goeroe is (verlicht van de donkere aspecten) en dat het bestaan iedere dag een moment is om in te groeien en te ontwikkelen.

Een JA tegen alle aspecten van jezelf die je leuk vind en niet leuk vind zeggen, is JA zeggen tegen het bestaan, tegen het leven.

ActiviteitenZomerprogramma