Cursus Ontspanningsmassage

Anette Plinck (Altijd Mindful)

Mijn naam is Anette Plinck (1971) en mindfulness heeft mijn leven behoorlijk in positieve zin veranderd. De kennis over de kracht en helende werking van aandacht (mindfulnesstraining wordt ook wel aandachttraining genoemd) wil ik daarom graag met anderen delen.

Bij het Instituut voor Mindfulness vond ik de opleiding die aansloot bij mijn wensen: mensen van het eerste uur met veel ervaring, in rechtstreeks contact met en opgeleid bij de ‘uitvinder’ van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training Jon Kabat-Zinn. (Zie voor een mooie indruk de eerste 45 minuten van het filmpje hieronder; weliswaar uit de jaren tachtig, maar het laat erg goed de oorsprong en de essentie van de training zien).

De huidige samenleving schreeuwt om mindfulness. Ik zie de behoefte bij leerlingen en collega’s op school. Op basis van mijn eigen ervaringen met mindfulness zie ik een enorm potentieel in de toepassing ervan.

En het is niet voor niets dat je er zoveel over hoort. Je zou dat een hype kunnen noemen. Je zou ook kunnen concluderen dat het heel goed is, dat het gewoon wérkt. En dat wordt in meer en meer onderzoeken bevestigd.

Mindfulness in het onderwijs staat –zeker in Nederland- in de kinderschoenen, en ik heb enorm veel zin om in de toekomst de mogelijkheden ervan te onderzoeken, zowel voor collega’s als voor leerlingen.

Ik ben opgeleid als jongerentrainer voor de methode Aandacht Werkt! van Eline Snel en het programma .b (dot-be) uit Engeland. Beide methodes kunnen zowel klassikaal als op open inschrijving en .b kan ook in het Engels gegeven worden. Introductieworkshops zijn uiteraard ook mogelijk. Daarnaast ben ik voormalig bestuurslid en lid van de adviesraad van de Stichting Mentale Fitheid 2020 en neem ik deel aan de VMBN-onderwijsgroep.

Naast categorie 1 VMBN-geregistreerd mindfulnesstrainer ben ik ook bevoegd compassietrainer (MBCL register A). Ik werk sinds 2002 als docent biologie op een middelbare school in Den Haag. Verder ben ik opgeleid tot vrijwillig stervensbegeleider bij Hospice de Liefde en studeer ik voor mijn eigen ontwikkeling bij een Tibetaanse meditatieleraar.

Activiteiten


Agenda

Datum
Tijd
Activiteit
Locatie
ma 8 jun 2020
19:30-22:00
 
Compassietraining (MBCL)
Hillegersberg, Rotterdam, Antony Duyklaan 7

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
Biodanza Festival 2 januari 2021 Cursus Ontspanningsmassage
Over de trainer
Anette Plinck
Altijd Mindful


Telefoon:(06) 43 06 92 56
www.altijdmindful.nl
[email protected]
Nieuwsbrief
Activiteiten
Extra activiteiten
Soorten activiteiten
Biodanza met Monique Sajet Biodanza jaargroep met Brenda Vrienden van Djoj Wheel of Consent Cursus Ontspanningsmassage Bewust Ondernemers Netwerk Café Touch of Divinity, Tantradagen Biodanza Festival 2 januari 2021


Wheel of Consent