Fascia: The Art of Self-Unwinding (Lichaamswerk)

Peter Smit (Chi-connected)

Ik heb een lange en brede ervaring op het gebied van sport, yoga, taiji (tai chi), meditatie en martial arts. Dit heeft een goede fundatie gelegd voor Qigong en helpt mij om Qigong beter te begrijpen en verbanden te leggen. In mijn Qigong lessen maak ik ook gebruik van elementen uit deze verschillende disciplines.

Vanaf 1992 heb ik 20 jaar lang Kung Fu beoefend onder grootmeester S.B Lee en ben ik sinds 2009 ook gecertificeerd assistent-instructeur. Vanaf 2010 ben ik mij meer op de interne stijlen Qigong en Taiji gaan richten en mij hier verder in gaan verdiepen. Stijlen en vormen die ik onder meer beoefen zijn: Zhineng Qigong, Yuan Gong, Wuxing Qigong, Ba Duan Jin, Liu Zi Jue en Wudang Taiji.

De eerste keer dat ik Qigong beoefende, voelde ik meteen de positieve effecten hiervan en de Qi in mijn lichaam stromen. Ik wist meteen dat het Qigong dat was wat ik altijd al zocht. Ik wilde vrij snel daarna deze kostbare schatten, die eeuwenlang geheim zijn gebleven, delen en op anderen overbrengen.

Bij de Qingbai Academie voor Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) ben ik daarom de HBO lerarenopleidingen Zhineng Qigong level 1 en 2 gaan volgen en deze succesvol afgerond. Daarnaast ben ik diverse malen in de Wudang bergen van China geweest om Qigong en Taiji te trainen bij verschillende gerenommeerde meesters.

Ik blijf mijn Qigong en Taiji continu verder ontwikkelen om tot een nog hoger niveau te brengen. Zo volg en organiseer ik jaarlijks diverse workshops met verschillende Chinese meesters in Nederland, zoals Wei Qifeng, Tao Qingyu, Zhengdao Lu, Wang Lingling en Ismet Himmet. Daarnaast volg ik op dit moment de 6-jarige opleiding tot Yuan Gong docent & therapeut bij master Yuan Tze en ben ik me verder aan het verdiepen in de Traditionele Chinese Medicijnleer.

Sinds ik dagelijks Qigong doe, is mijn geest rustiger en voel ik me vitaler. Ik ben meer in balans, gezonder, creatiever en heb minder last van stress. Qigong voelt voor mij als thuiskomen in mezelf. Ik sla geen dag over zonder Qigong en Taiji te doen. Ze zijn niet meer uit mijn leven weg te denken en een manier van leven, 'way of life' en ‘lifestyle’ geworden.

Activiteiten

ZAAL HUREN?

Er zijn vele mogelijkheden.
Online reserveren
Capoeira lessen voor Kinderen Vijf Ritmes - Pure Dance
Over de trainer
Peter Smit
Chi-connected


Telefoon:06-41 46 17 76
Mobiel:06-41 46 17 76
www.chi-connected.com
chi-connected@live.nl
Peter Smit op Facebook Peter Smit op Twitter
Nieuwsbrief
Activiteiten
Speciale activiteiten
Capoeira lessen voor Kinderen Anders Avondje Uit Intuïtie & Persoonlijke kracht Boeddha Festival 9 febr Wheel of Consent Touch of Divinity, Tantradagen Single Avonden Stargate Workshops Onderwijsmiddag: ‘Down to earth’ en Verbindende Communicatie 14 febr Bodymind Festival 2020 op 22 maart Heart of  Men Mannengroep voorjaar 2020 Festival Geweldloze Communicatie 8 febr Vrienden van Djoj Genietavond Biodanza met Monique Sajet Vijf Ritmes - Pure Dance Flesjmop 2020 Fascia: The Art of Self-Unwinding (Lichaamswerk) Moondance Time Bender Experience Cursus Ontspanningsmassage Sjamanistisch Festival Bewust Ondernemers Netwerk Café Open dagen 29 & 30 augustus


Moondance