Reading en Healing Basis en verdieping

Vipassana meditatie 10x intro


De introductiecursus Vipassana meditatie geeft je de beginselen van deze Boeddhistische meditatievorm die meer dan 2500 jaar geleden is ontstaan. De hedendaagse aandachtsmeditatie (mindfulness) is ontleent aan deze oude meditatievorm. Je maakt kennis met de methode / techniek van Vipassana meditatie en doet voldoende ervaring op om te kunnen beoordelen of dit is wat je zoekt.

Vipassana betekent inzicht - daarom ook wel de naam inzichtsmeditatie. Inzicht waarin?
Inzicht in jezelf, in het werken van de zintuigen, de geest en de daaruit voortvloeiende gevolgen.
Deze meditatievorm is gericht op het dagelijks leven. Vandaar dat er ook 4 vormen/houdingen zijn die we praktiseren; zitten - lopen - liggen en staan. In de cursus beperken we ons veelal tot de twee eerste houdingen.

De lessen zullen heel praktijkgericht zijn; doen! Natuurlijk zal er stil gestaan/gezeten worden bij Hoe, Wat en Waarom? En nog meer bij de vragen en ervaringen die de meditatie je oplevert.
Stil gaan zitten is voor velen al een opgave. Men dient zich dan ook te realiseren dat dit slechts het begin is van een weg die tot wijsheid kan leiden. Toewijding, doorzetten en nieuwsgierigheid zijn nodig om deze meditatievorm goed te gaan ervaren. Natuurlijk zal vanaf het begin de begeleiding er op gericht zijn om je comfortabel te laten voelen en te laten ervaren dat Vipassana een geschenk kan worden voor je verdere weg.

De juiste begeleiding is hierin een belangrijke factor. Humor, inlevingsvermogen en een lange praktijkervaring van de begeleider geven deze avonden een fijne vorm om kennis te maken met Vipassana/Inzichtsmeditatie. Beginners en mensen met wat ervaring zijn welkom.

Data: 9+16+23+30 jan en 6 feb (zie verder agenda)

Prijs: €145,- voor 10 lessen incl. thee en handouts. Max 12 deelnemers.

Website: lees verderSingle Avonden - Slow Dating