Pure Dance | De Vijf Ritmes

Mindfulnesstraining MBSR IT


MBSR IT(Interpersoonlijke Training), een combinatie-training van MBSR en MBCT.

Wat is mindfulness?
Mindfulness kun je kort omschrijven als aandachtig leven. In de training leer je om met meer aandacht aanwezig te zijn bij het hier en nu. Op een milde, vriendelijke manier train je je bewustzijn: je wordt - dankzij de verschillende oefeningen – je bewuster van wat je doet, denkt en voelt. Dit maakt je leven rijker en ook rustiger dan te leven op de ‘automatische piloot’, wat we zo vaak doen.

We zijn maar al te vaak niet bij met onze aandacht. Ons lichaam is wel hier, maar onze geest is ergens anders: de gedachten dwalen telkens af naar de toekomst (wat er nog allemaal ‘moet’) of naar het verleden (‘had ik nou maar niet….’). Mindfulness geeft een heel andere kwaliteit aan je leven.

Je traint je geest om meer opmerkzaam te zijn; je leert waar te nemen wat je NU denkt of voelt, en wat er in je lichaam gebeurt. Alle oefeningen die je hiervoor krijgt, hebben een milde ondertoon: je leert open te staan voor de gewaarwordingen zónder die te hoeven te beoordelen, laat staan veroordelen.

Bewezen effectief!

De onderzoeksresultaten uit een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek lijken veelbelovend. Deelname aan een mindfulnesstraining wordt in verband gebracht met een afname van lichamelijke en psychologische klachten, effectiever leren omgaan met stresssituaties, zich beter kunnen ontspannen en een grotere kwaliteit van leven ervaren. Ook zijn na acht weken al veranderingen in het brein zichtbaar, blijkt uit hersenonderzoek, met name in de gebieden die belangrijk zijn bij het reguleren van emoties.

Datum: 10 januari vervolgens 17,24,31 januari en 7,14,21, 28 februari. Stiltedag: zondag 17 februari 10:00 - 15:00 uur

Prijs: €250,- Het cursusmateriaal, werkmap & audiobestanden zijn bij de prijs inbegrepen.

Website: lees verderOpen Dagen 5 & 6 januari 2019