Open Dagen 25 & 26 Augustus 2018

Jungiaanse analytische therapie


Voor Wie?
Deze therapievorm behoort tot de psychotherapie (de stroming van dieptepsychologie) en is bedoeld voor zowel mensen met (beginnende) psychische/emotionele en lichamelijke klachten als mensen die begeleiding zoeken bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Waarom?
Deze therapievorm richt zich, in tegenstelling tot de hedendaagse cognitieve gedragstherapie, niet op het symptoom of het uiterlijke gedrag, maar op de onbewuste oorzaken die onder dat gedrag liggen.

Het uitgangspunt van de dieptepsychologie is dat de menselijke geest te vergelijken is met een ijsberg: 1/10 deel ligt boven water (dit betreft het bewustzijn) en 9/10 deel ligt onderwater (dit betreft het onbewuste). De grondleggers en hun navolgers stellen dat circa 90 procent van hetgeen zich in de mens afspeelt onbewust is. Wij zijn ons dus niet bewust van onze eigenlijke drijfveren van ons gedrag; waarom wij ons gedragen zoals wij ons gedragen.

Ben jij nieuwsgierig waarom jij je gedraagt zoals jij je gedraagt?
In de sessies wordt het deel dat onderwater ligt gestimuleerd om boven water te komen, opdat daardoor inzicht ontstaat. De kernoorzaak wordt hierdoor aangepakt en daarmee zorg je voor een duurzaam resultaat.

Tijdens de behandeling worden niet alleen de verdrongen emoties en eigenschappen die met onze groei en ontwikkeling als kind te maken hebben, bewust gemaakt, maar juist leer je ook jouw krachten en talenten kennen en gebruiken. Dit maakt dat je met nare ervaringen kunt omgaan en in onaangename situaties kunt handelen, wat zorgt dat je daar niet door wordt overvallen. Jij leert: "how to response, not to react."

Begin nu, en leef vanuit jouw volledige potentie!

Aanwezig: 20 feb en 5+12+19+26 mrt (zie verder agenda op website van Djoj)

Prijs:
Geïnteresseerd? Neem gerust contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden in jouw situatie. Ik sta je graag te woord en ben telefonisch bereikbaar en via e-mail, op werkdagen van maandag tot en met zaterdag en volgens afspraak. Een sessie duurt maximaal 90 minuten. Boek nu vrijblijvend en kosteloos een kennismakingsgesprek. Tot snel.

Website: Lees verder
Beleef je lijf festival 24 maart