Moeiteloos leren leven, door Jan Bommerez

Improvisatietheater - Speel je vrij - Je Ruimte Innemen


Improvisatietheater is een speelse en luchtige manier om met persoonlijke thema’s aan de slag te gaan.

Bij improvisatietheater creëer je scènes in het moment. Om dat te kunnen werk je met een aantal basisprincipes: in het moment zijn, zien en voelen wat er is, daar ja tegen zeggen en vertrouwen op je eigen spelimpulsen. In verbinding zijn met jezelf en de ander.

Deze basisprincipes zijn tevens de ingrediënten die je kunnen helpen om tot persoonlijke groei te komen. Door samen te improviseren kom je vaak op een luchtige en humorvolle wijze je eigen persoonlijke thema’s tegen. Door de feedback op je theaterspel wordt daar dan op een natuurlijk en organische manier een vertaalslag naar gemaakt. Je zult merken dat als je op die feedbackpunten veranderingen in je theaterspel kunt aanbrengen, je ook aan innerlijke ruimte en vrijheid wint m.b.t. je persoonlijke thema’s.

We beginnen de dag met een uitgebreide warming-up. Lekker los komen door middel van speelse oefeningen. Voorts gaan we met elkaar scènes maken, waarin de feedback garant staat voor spel- en persoonlijke ontwikkeling.
Wat is er mooier om tot groei te komen dan door te spelen, plezier te maken en met elkaar te lachen.

De twee dagen improvisatietheater hebben ieder een eigen thema: je vrij spelen d.m.v. inzicht te krijgen in jouw patronen en daarvan los te komen en je ruimte innemen door inzicht te krijgen in en te spelen met hoe jij jezelf verzwakt of versterkt in relatie tot de ander.

Je kunt je voor beide themadagen opgeven, maar je kunt ook een losse dag volgen.

Data: 3 maart en 14 april

Prijs: €95,- per dag, inclusief koffie/thee en lunch.

Website: lees verderExpression of the Art within You