Intuïtie & Persoonlijke kracht

Deep Listening Training


Deep Listening Training (ACDLT®) is een verdiepende en transformerende luistertraining voor iedereen die luisteren inzet in zijn of haar leven en werk. We werken met praktische en interactieve methoden, waarmee we de volgende aangeboren skills activeren en inzetten bij het luisteren:

• Belichaamd gewaar zijn;
• Ondersteunende aanwezigheid;
• Compassievolle verbinding.

De Deep Listening methode helpt ons subtiele luisterkanalen in onszelf te openen, waarbij we luisteren naar zowel de uitgesproken als de onuitgesproken communicatie van de ander. Door volkomen aanwezig te zijn bij wat zich ontvouwt, door puur te luisteren, stelt de Luisteraar zich open, ontvankelijk en compassievol op in de communicatie.

De ACDLT® methode brengt compassie, helderheid en begrip in de luistersituatie. Dit geldt niet alleen voor het luisteren naar een andere persoon of groep, maar ook voor het luisteren naar onszelf.

VOORDELEN VAN DEEP LISTENING

De Spreker wordt ondersteund en uitgenodigd, zonder te worden gestuurd. Er ontstaat een optimale atmosfeer, waarin hij/zij diep naar zichzelf kan luisteren en zijn/haar eigen wijsheid ontdekt.

De Luisteraar is niet hard aan het werken en verliest zichzelf niet in het proces van luisteren. De natuurlijke bron waarmee de Luisteraar in contact is maakt dat er een optimale luistersituatie ontstaat, zonder dat de Luisteraar hierbij ‘leegloopt’. In tegendeel: Spreker én Luisteraar worden gevoed.

OORSPRONG

De methode, voluit Awareness Centered Deep Listening Training (ACDLT®) genaamd, is sinds 2003 ontwikkeld door Rosamund Oliver in Ierland en Engeland. Info: deeplisteningtraining.com

Datum: zaterdag 14 maart

Prijs: €97,- (particulier: incl. BTW / zakelijk: excl. BTW) per dag.

Website: Lees verderGenietavond, elke week op donderdag