Cursus Ontspanningsmassage
OP AFSPRAAK.

Prijs:
€ 85,- per sessie (1,5 uur) (werknemers €130,- excl 21%BTW )

Website:
www.takuskanskan.nl


Lichaamsgerichte Psychotherapie

Lichaamsgerichte Psychotherapie
Deze vorm van therapie helpt je inzicht te krijgen in wat je weerhoud om vol, levendig en vitaal in het leven te staan. Je ontdekt je overlevingsmechanismen, hoe die je heeft geholpen maar ook hoe die je NU in de weg staan teneinde jou leven vorm te geven zoals jij dat graag wenst. Deze mechanismes zijn ontstaan om dat je ergens in je leven gekwetst bent en dat was zo pijnlijk dat je besloot dat niet meer te willen voelen en heb je, je wat gesloten, je adem wat minder diep gemaakt maar NU benauwd het je en zit het in de weg.
D.m.v. ademhalingstechnieken, gesprekstechnieken en bio-energetische oefeningen werken we aan het herstel van onze natuurlijke flowstaat en van onze spontaniteit, vitaliteit, creativiteit, levenslust, ect.

Somatic Experiencing
‘Trauma is geen psychologische, maar in de eerste plaats een biologisch verschijnsel. Door de taal van ons lichaam te leren spreken kunnen we ons lichaam helpen zichzelf te genezen’.
Wat is Somatic Experiencing?
Somatic Experiencing (SE) is een psycho- somatische methode voor het helen van trauma. Deze methode richt zich in eerste plaats op de effecten van trauma in ons lichaam (soma). Sensaties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties is daarom de ingang tot verwerking van trauma.

EMI ~ Eye Movement Integration
EMI is een zeer effectieve techniek in trauma therapie, die de natuurlijke correlatie tussen oogbewegingen (Smooth Pursuit Eye Movements) en denkprocessen gebruikt. Omdat de traumatische herinneringen gefragmenteerd zijn in het geheugen, brengen we deze herinneringen zacht terug met EMI en we voegen deze fragmenten weer samen. EMI geen psychotherapie maar neurotherapie.


Cursus Ontspanningsmassage