Cursus Ontspanningsmassage
OP AFSPRAAK.

Prijs:
€85,- per sessie. Bij aanvullende verzekering vaak (gedeeltelijke) vergoeding.


Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie: lichamelijke benadering van psychische klachten

Deze behandeling is een vorm van (psycho)therapie, waarin we psychische of emotionele klachten aanpakken met je lichaam als startpunt. Je lichaam heeft een emotioneel geheugen: het slaat emoties op. In lichaamsgerichte therapie gaan we samen die emotionele informatie in je lijf onderzoeken en verwerken. Op die manier kun je blokkades opheffen, antwoorden op vragen krijgen en beter in je lijf komen.

Soorten klachten
Je kunt allerlei redenen hebben om lichaamsgerichte therapie te gaan doen. Het kan zijn dat een gebeurtenis in het verleden je al jaren dwarszit. Je kunt het gevoel hebben dat het leven zwaar is, dat je bent vastgelopen of dat je niet goed in je vel zit. Of misschien zou je graag zorgelozer en positiever in het leven willen staan. Een andere, vaakgehoorde klacht is: ‘Ik heb het gevoel dat ik alleen een hoofd ben.’ Bij die mensen is de connectie met hun lichaam zoekgeraakt, waardoor ze emoties niet anders kunnen ervaren – en dus ook niet kunnen verwerken – dan door erover na te denken.

Andere manier van werken
Het belangrijkste verschil met reguliere psychotherapie is de manier van werken. We gaan niet op zoek naar wat je dwarszit door te praten, maar vooral door te voelen en te ervaren. Ik zorg ervoor dat je goed contact maakt met je lijf, zodat je kunt ervaren wat daar gebeurt als je je aandacht naar binnen richt. Dat is de essentie van lichaamswerk.

Om dit proces in gang te zetten, kan ik verschillende technieken gebruiken. Kijk voor meer info hierover op mijn website.


Cursus Ontspanningsmassage